RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо, як сирійських "іхтамнетов" Путіна кинули в Росії

Російські військкомати не хочуть визнавати росіян, які служили в Сирії, включаючи загиблих в цій країні, ветеранами бойових дій.

Про це повідомляє видання "Медуза".

Зокрема, такий статус військкомат Володимирської області не хотів присвоювати Андрію Пиленку, загиблому під час аварії Ан-26 на базі Хмеймім в Сирії в березні 2018 року. Вдова Пиленка змогла лише через суд підтвердити, що її чоловік був учасником бойових дій і отримати відповідну надбавку до пенсії по втраті годувальника.

"Помічник прокурора Володимирського гарнізону Ілля Болдирєв, який представляв інтереси вдови Пиленка, повідомив, що відмова військкоматів визнавати військових, які воювали в Сирії ветеранами бойових дій - поширена практика. При цьому він підкреслив, що домогтися відновлення прав вдається через суд", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", президенту Росії Володимиру Путіну відправляють листи росіяни, які знаходяться в колоніях і СІЗО в Україні за участь у війні на Донбасі. Вони просять обміняти їх на утримуваних в РФ українців, проте влада країни ігнорує їхні прохання.