RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Скандал з технікою для ЗСУ: стало відомо про таємну угоду на десятки мільйонів гривень

Держпідприємство "Укроборонсервіс", що входить до структури концерну "Укроборонпром", заплатило автоскладальному заводу №2 компанії "Богдан Моторс" 34,4 млн грн за "вироби" в рамках договору з Міноборони.

Про це повідомив глава експертної організації StateWatch Гліб Канівський

Згідно з даними порталу використання публічних фінансів. угоду між ДП "Укроборонсервіс" і заводом "Богдан Моторс" укладено 24 січня. Кошти були переведені на початку лютого. Вони є 70-відсотковою передоплатою за контрактом. Тобто в цілому "Богдан" має отримати від оборонного підприємства за даним контрактом 49,2 млн грн.

Що саме купує "Укроборонсервіс" не вказано.

Контракт між Міноборони і "Укроборонсервіс" укладений наприкінці 2018 року.

На порталі державних закупівель Prozorro такі угоди відсутні.

За словами Канівського, відсутність бюджетного договору на Prozorro свідчить про виконання ремонтних робіт в рамках секретного державного замовлення.

Автоскладальний завод №2 компанії "Богдан Моторс" яляется виробником санітарних автомобілів "Богдан 2251", які також за таємним державним оборонним замовленням поставляють Міноборони.

Власником корпорації "Богдан Моторс" є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс. Бізнесмен відомий як бізнес-партнер президента Петра Порошенка.

Раніше журналісти проекту Bihus.info заявили що до них в руки потрапив архів листування про покупку контрабандних запчастин для оборонної промисловості України і "відмиванні" сотень мільйонів гривень на них.

У свою чергу "Укроборонпром" і Олег Гладковський заявили про готовність судитися проти журналістів програми "Наші гроші" з-за звинувачень в корупції.