RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Джерела розповіли про зустріч з Коломойським скандального топ-чиновника ГПУ: цікавий документ

Заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва в ГПУ Костянтин Кулик зустрічався в Ізраїлі з бізнесменом Ігорем Коломойським.

Про це повідомили джерела "Апострофа".

13-17 березня Кулик відбув з сім'єю в Ізраїль, проінформувавши керівництво ГПУ, що причина візиту - лікування дочки. Відповідний документ є в розпорядженні "Апострофа".

Однак, за даними джерел, Кулик зустрічався з олігархом Коломойським, який зараз мешкає в Ізраїлі.

Пізніше на своїй сторінці в Facebook Юрій Бірюков також підтвердив цю інформацію, посилаючись на свої джерела.

"Коломойський руками Кулика завдав інформаційний удар по Порошенку перед першим туром виборів, і в черговий раз намагається дискредитувати таким чином екс-главу Нацбанку Гонтареву. Це має велике значення для Коломойського в рамках великої юридичної війни навколо "Привату". Як відомо, в даний час ГПУ і адміністрація націоналізованого "ПриватБанку" веде тяжби в Європі щодо повернення виведених Коломойським з банку активів і рефінансування", - вважає Бірюков.

На подібні звинувачення Бірюкова відреагував і сам Ігор Валерійович, який підтвердив, що дійсно в ці дні перебував в Ізраїлі, проте ніяких зустрічей з прокурором Куликом у нього не було.

"Я взагалі не знайомий з цією людиною, і не перетинався з ним ніяк. Все, що він робить, це його особиста ініціатива", - повідомив Коломойський.

Втім, джерела "Апострофа" твердять про зворотнє. І в даному випадку Ігор Валерійович може, як це часто бувало, свідомо відводити від себе стрілки.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Справа про відмивання мільярдів "сім'ї" Януковича: що стоїть за підозрами ГПУ.