RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Медведчук зробив сенсаційну заяву про автономію ЛНР-ДНР

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявив, що автономія так званих ЛНР-ДНР допоможе вийти з ситуації кризи на цих територіях.

Про це повідомляє "112 канал".

За словами Медведчука, угруповання ДНР-ЛНР попередньо згодні на реалізацію його плану з врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Я впевнений, що якщо ми реалізуємо можливості миру на Донбасі і припинимо бойові дії, в тому числі і нашим планом концепції, на який вже дали попередню згоду Донецьк, Луганськ і Москва, передбачені вільна економічна зона на цих неконтрольованих сьогодні територіях і питання, пов'язані з фінансовою, економічною та бізнес-діяльністю на цих територіях, і при цьому, якщо це буде поєднуватися, а я впевнений, що це буде з міжнародною європейською допомогою, за допомогою тієї ж РФ, про що неодноразово публічно стверджувалося, то безумовно ми зможемо через кілька років вийти з ситуації кризи на цих територіях", - сказав Віктор Медведчук.

Нагадаємо, 29 січня на з'їзді партії "Опозиційна платформа - За життя" Медведчук представив свій план по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Зокрема, він запропонував надати автономію Донбасу в складі України і закріпити відповідний статус в Конституції.

Шевченківський районний суд Києва доручив провести лінгвістичну експертизу слів Медведчука про "автономії Донбасу" і з'ясувати, чи містяться в його виступі заклики до зміни кордонів України.

Зазначимо, що Віктор Медведчук є кумом президента РФ Володимира Путіна. Глава Кремля хрестив його доньку.

Як повідомляв "Апостроф", скандальна українська телеведуча, дружина кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко різко прокоментувала законопроект про мову в Україні.