RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На творців і головного героя "Слуги народу" вимагають завести справу: реакція поліції

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вимагає у Міністерства внутрішніх справ відкрити кримінальне провадження за фактом демонстрації в шоу "Слуга народу" розстрілу парламенту і похорону президента.

Про це сама політик заявила в ході години запитань до уряду, звернувшись до глави МВС Арсена Авакова.

Вона зазначила, що підозрюваними у справі повинні стати сценаристи серіалу і виконавець головної ролі.

Також вона привітала рішення порушити кримінальну справу за мотивами відеоролика, де кандидата в президенти Володимира Зеленського збиває фура. Таким чином, на її думку, повинна бути розпочата боротьба з мовою ненависті.

"Хочу, щоб мій запит сприймався, як депутатське звернення. Чи буде порушено кримінальну справу проти авторів, сценаристів фільму "Слуга народу" і виконавців головної ролі, в якій розстрілюють парламент, а потім проходять похорони президента? .. Наша колега, пані Савченко, за такі думки тільки, утримується в слідчому ізоляторі. Прошу сприймати як депутатський запит і хочу отримати сьогодні таку кримінальну справу" - сказала віце-спікер.

На звернення представника парламенту відповів заступник глави МВС Вадим Троян.

"Ви можете подати нам звернення, і я думаю, що Нацполіція в законний термін надасть обґрунтовану відповідь", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", 11 квітня в мережі опублікували відеоролик, де фура збила кандидата в президенти Володимира Зеленського. Після публікації поліцейські зобов'язалися перевірити можливу наявність загрози життю або здоров'ю кандидату.