RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Порошенко потрапив в скандал через підвищення для одіозного військового

У мережі розповіли про скандал з президентом України Петром Порошенко, який підвищив на посаді військового Миколи Шевцова.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

Микола Шевцов за указом Порошенко став начальником Озброєння ЗСУ.

"Зірки генерал-лейтенанта для Шевцова - це найбільший скандал і повний абсурд. Справа в тому, що саме Шевцов відповідає за безпеку арсеналів і складів боєприпасів в ЗСУ, це вища посадова особа, яке підпорядковується безпосередньо начальнику Генштабу. І це за час його керівництва озброєнням були підірвані три найбільших складу боєприпасів стратегічного значення - Балаклія, Ічня та Калинівка, це Шевцов фігурував в звітах всіх комісій з перевірки безпеки арсеналів, як зриває плани, який не виконує розпорядження", - написав журналіст.

Також Бутусов підкреслив, що Шевцов лояльний начальнику Генштабу Муженко, і йому прощають все.

"Призначали непричетні до вибухів "стрілочники", заступник начальника Генштабу Хіжого і ще групу офіцерів зняли нібито за вибух складу сектора в Сватово, хоча він за це не відповідав, відповідав Шевцов. Всі вибухи складів, за які судили начальників - це насправді відповідальність Шевцова. Значить, все в порядку на складах, все правильно робив Шевцов, показує Петро Олексійович своїм указом", - зазначив журналіст.

Також Бутусов розкритикував Порошенко за підвищення в званнях військових, так як він привласнив всього 24 генеральських звання в ЗСУ, ДПСУ та СБУ.

"Я не проти генералів, генерали потрібні, але структура управління не повинна розбухати. Ряду генералів Петро Олексійович дав для заохочення і сприяння кар'єрі, ряд генералів отримали звання напередодні ймовірних кадрових замін, як подяку. Кількість призначень пов'язано з бажанням залишити про себе добру пам'ять і політичний вплив. Але далеко не для всіх генералів така увага буде ростом - для декого це викличе питання", - резюмував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", 4 травня президент України Петро Порошенко призначив Володимира Горковенко на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.