RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Журналісти знайшли зв'язок компанії "УНЛ" нардепа Третьякова з країною-агресором

Лотерейну компанію "УНЛ" викрили у зв'язках з країною-агресором, її формальний власник має спільний бізнес з екс-співробітником ФСБ.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа": "Відомого депутата Третьякова викрили у зв'язках з спецслужбами РФ: що відомо".

При цьому реальним власником лотерейного оператора вважається народний депутат Олександр Третьяков (БПП).

Так, журналісти проекту Wikiinvestigation вказали, що "УНЛ", яку раніше за словами одного з інвесторів "віджали за допомогою політиків", використовували в якості "даху", щоб легалізувати діяльність під її вивіскою нелегальних гральних закладів.

До цього власники "УНЛ" створили нестерпні умови роботи для двох конкурентів, добившись їх внесення в санкційні списки РНБО, нібито за зв'язки з РФ. Однак пізніше їх зі списків виключили. При цьому, за даними Wikiinvestigation, виявилося, що Пітер Фогго, вказаний сьогодні в якості кінцевого бенефіціара "УНЛ", сам пов'язаний спільним бізнесом з громадянином РФ Олександром Комаровим.

"Вдалося встановити, що містер Фогго має спільний бізнес у Британії з росіянами. Так, компанія TAURUS TRIPLICATA LLP (Company number OC414265) контролюється містером Фогго спільно з громадянином РФ KOMAROV, Alexander. Частки в компанії розподілені між Фогго і Комаровим 75% на 25%", - пише видання.

Комаров, за повідомленнями російських видань, має велику вагу серед російських спецслужб завдяки роботі в ГРУ.

"Про Комарова згадував у своїй книзі "Лубянське злочинне угруповання" отруєний у Великобританії російський агент Олександр Литвиненко. У ній Литвиненко описав Комарова як оперативного працівника (Комаров Олександр - старший оперуповноважений 1-го відділу ОУ ДБТ ФСБ РФ, капітан.) У даній книзі описуються злочинні діяння спецслужб і дається посилання на прізвища всіх дійових осіб того часу ...", - зазначає видання.

Тим часом Олександр Третьяков, якого вважають реальним власником цього лотерейного оператора недавно зайняв третє місце в рейтингу найбагатших київських нардепів.