RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Проти нардепа-антикорупціонера відкрили справу за хабарі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за підозрою в корупції проти народного депутата Верховної Ради України Сергія Лещенка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Підставою для відкриття справи стали публікації в ЗМІ про те, що Сергій Лещенко нібито купив елітну квартиру в центрі столиці. Журналісти відзначили, що гроші на квартиру він отримав "неправомірним шляхом".

"Згідно з опублікованою в ЗМІ інформації, народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме надання впливу на посадових осіб органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідної громадської думки в медіа-просторі", - заявили в САП.

Прокурори зареєстрували кримінальне провадження з кваліфікацією за ч.4 ст.368 КК України - одержання хабара.

Народний депутат уже був викликаний на допит у справі.

У той же час сам Лещенко назвав те, що відбувається "трагіфарсом" і заявив про подачу позову на САП про захист честі і гідності.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат Трампа зробив гучну заяву про ворогів в команді Зеленського, відмовившись від поїздки в Україну. Серед них був названий народний депутат Сергій Лещенко.