RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Луценко обізвав Лещенка скунсом і викликав в ГПУ: той відповів

Народного депутата Сергія Лещенка викличуть до Генпрокуратури, у справі про так звану "чорну бухгалтерію" в партії екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко і назвав нардепа скунсом, передає Громадське.

"Лещенка буде викликано до слідства і йому, ймовірно, буде вручено підозру за розголошення даних досудового слідства у чорній касі "Партії регіонів", що призвело до втручання в американські вибори з української території ... Або він скаже, хто йому злив інформацію, або сам понесе відповідальність", - сказав він.

За його словами, днями депутату направлять повідомлення про виклик в ГПУ. При цьому, підозри щодо нього ще немає, але "очевидно, що вона буде".

"Моя точка зору, що втручання в американські вибори було з території України, але посадовими особами та громадянами США. Єдиний вихід - чесні свідчення Лещенка у нас, а американських громадян - у них ... Я не буду наслідувати приклад Ситника на підтримку тієї чи іншої політичної сили США, а дії Лещенка вважаю неприпустимими", - резюмував генпрокурор.

У свою чергу, Сергій Лещенко заявив, що піде на допит в Генеральну прокуратуру і навіть зажадав зняти з нього депутатську недоторканність.

Також він додав, що готовий розкрити джерело, з якого отримав частину "чорної бухгалтерії" "Партії Регіонів", але тільки на допиті і в прямому ефірі.

"Якщо Луценко дозволяє собі використовувати цю справу для того, щоб зберегти місце генпрокурора, щоб отримати захист в оточенні американського президента, то немає ніякої проблеми, якщо суспільство буде бачити цю історію з усіх боків", - заявив депутат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Джуліані назвав ім'я ворога Трампа в Україні. Ним виявився народний депутат Сергій Лещенко.