RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Кучма пояснив свою скандальну заяву про заборону ЗСУ вогню у відповідь

Представник України на переговорах Мінської контактної групи Леонід Кучма пояснив свою ініціативу заборони на вогонь у відповідь українських військовослужбовців в зоні проведення ООС на Донбасі.

Про це повідомляє видання InfoResist.

Він зазначив, що знає про факти, коли бойовики ведуть провокаційну стрілянину по позиціях української армії з житлових районів, дитячих садів і шкіл.

"Ми чітко повинні розуміти, що це провокаційні обстріли", - підкреслив екс-президент України.

Кучма уточнив, що ініціатива щодо відмови від вогню - його особиста, і пов'язана вона з тим, що в ході такого роду стрільб можуть бути поранені мирні жителі в регіоні.

"Я сказав свою думку, я ж не сказав, що є рішення президента України або начальника Генерального штабу. Я сказав свою думку, що люди добрі, давайте завжди думати про людей, про громадян, про дітей. А війну потрібно вести військовими засобами, давати відсіч, коли ця проблема існує", - пояснив представник України в Мінську.

Як повідомляв "Апостроф", раніше п'ятий президент України Петро Порошенко назвав ознаками капітуляції тези, які оголошувала українська сторона в тристоронньої контактній групі в Мінську, в тому числі відмова від ведення вогню у відповідь.