RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Моряки, Зеленський і Донбас: що Путін говорив про Україну на "прямій лінії"

20 червня в Росії пройшла щорічна "пряма лінія" з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої він відповів на запитання громадян, в тому числі й про Україну.

Пряма трансляція прес-конференції велася на YouTube.

Так, під час "прямої лінії" лідер Росії відповів на питання і підтримав теми про ситуацію на Донбасі, президента України Володимира Зеленського і про українського політика (який також є кумом Путіна) Віктора Медведчука.

Зокрема, Путін заговорив про війну на Сході України: "Нас звинувачують, що ми Донбас окуповуємо. Що повна нісенітниця, брехня!"

Також за словами глави РФ, Китай не має відношення до Донбасу, але проти нього ввели тарифи - це ті ж санкції. Путін вважає, що санкції проти Росії - це просто інструмент в економічній війні.

Не змогли під час прес-конференції не згадати й новообраного президента України. Ведуча "прямої лінії" заявила: "Зеленський молодий, недосвідчений. Зробіть йому крок на зустріч".

"Талановита людина. Я пам'ятаю його виступи на КВК в Москві в середині 2000-х років. Все це було талановито і смішно. Але то що ми зараз бачили - це не смішно. Це не комедія, це трагедія. Якщо він виявився в кріслі керівника країни, потрібно ці проблеми вирішувати. Але зараз будучи за кордоном в Парижі, що він сказав - що не розмовлятиме з сепаратистами, з главами невизнаних республік. Але немає жодного випадку, коли вдавалося вирішити проблеми без прямого діалогу між сторонами. Більш того, посилилися обстріли з боку українських військових, блокада тільки посилюється. Потрібна політична воля українського керівництва".

Крім цього, питання Путіну поставив і український журналіст Валерій Швець з Києва: "Які перспективи після виходу Медведчука з переговорного процесу? Чи звертався до вас Медведчук щодо звільнення громадян України?"

"Ці питання ніколи не зникають з поля нашого зору Особливо це стосується проблем людей, які опинилися у важкій ситуації. Медведчук цим займався з доручення Порошенко і самостійно. Медведчук приймає все це дуже близько до серця. Нещодавно ставив питання про звільнення українських моряків і ще ряду осіб. Але питання подібного роду повинні вирішуватися в комплексі. І спочатку ми повинні подумати, як буде вирішена доля в тому числі громадян РФ, які перебувають в аналогічній ситуації в Україні", - відповів Путін.

Крім цього, колл-центр прямої лінії піддався масованій DDOS-атаці з-за кордону. Ведуча і пропагандистка Маргарита Симоньян заявила, що атака була з України.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні прес-конференції Путіна в мережі з'явилися влучні карикатури, що висміюють спілкування російського президента з громадянами РФ.