RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путін поспілкувався з росіянами: хроніка і повне відео "прямої лінії" президента РФ

У Росії 20 червня пройшла щорічна "пряма лінія" з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої він відповів на запитання громадян.

"Апостроф" провів онлайн-трансляцію прес-конференції.

Відомо, що прийом запитань розпочався 9 червня і закінчився з завершенням прямої лінії. На 15:00 19 червня їх надійшло понад мільйон.

За словами прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова, місцева влада починає реагувати на скарги Путіну ще до їх озвучування в ефірі.

Дивіться повне відео прямої лінії

16:25 Пряма лінія із Путіним закінчилася. Цього року вона тривала 4 години і 16 хвилин.

16:22 Питання: За що буває колись соромно?

Путін: Колись їздив по країні. Була мряка. Жінка підійшла, упала на коліна. Щось сказала – і передала мені записку. Я сказав, що подивлюся, віддав її помічникам, і вони її загубили. Тому те, що мені потрапляє в руки, я обов'язково дивлюся. Мені і зараз за той випадок соромно

16:20 Питання: скажіть чесно, ви інопланетянин?

Путін: Ні, у мене є докази в особі моїх рідних і моїх дітей

16:17 Питання: Вам не набридло бути президентом?

Путін: Ні, інакше я не став би балотуватися на цей строк

16:15 Питання: Ви любите анекдоти. А про себе знаєте? Розкажіть щось

Путін: У мене з'явився колега, який робить це професійно і набагато краще, ніж я (натяк на Зеленського)

15:59 Питання: Навіщо по ТБ показують так багато озброєння? До якої війні і з ким нас готують?

Путін: Чому нас давні вчили - хочеш миру, готовсья до війни. Хто не хоче годувати свою армію, будуть годувати чужу. Росія не є лідером по витратах на озброєння в абсолютних величинах. Але ми, напевно, єдина велика військова держава, а це так і є, яка скорочує військові витрати. Але що цікаво, не дивлячись на ці скромні витрати, ми не тільки забезпечуємо військовий і ядерний паритет, а й опиняємося на 2-3 кроки вперед від наших конкурентів.

15:18 Також Путін відповів на питання про те, коли Росія і Білорусь об'єднаються в повноцінну державу: "Питання про об'єднання в одну державу не йде. Йдеться про реалізацію договору про створення союзної держави, який включає створення союзного парламенту, єдиної валюти. Зараз сформовані експертні групи на рівні керівників уряду цим займаються. Зроблено чимало, але явно недостатньо".

15:12 І як же не згадати Зеленського.

Ведуча: Зеленський молодий, недосвідчений. Зробіть йому крок на зустріч.

Путін: Талановита людина. Я пам'ятаю його виступи на КВН в Москві в середині 2000-х років. Все це було талановито і смішно. Але то що ми зараз бачили - це не смішно. Це не комедія, це трагедія. Якщо він опинився в кріслі керівника країни, потрібно ці проблеми вирішувати. Але зараз будучи за кордоном в Парижі, що він сказав - що не розмовлятиме з сепаратістами, з главами невизнаних республік. Але немає жодного випадку, коли вдавалося вирішити проблеми без прямого діалогу між сторонами. Більш того, посилилися обстріли з боку українських військових, блокада тільки посилюється. Потрібна політична воля українського керівництва".

14:44 Путін про наркотики: Багато засуджених за наркотики кажуть, що їм підкинули поліцейські. Можливо, потрібно лібералізувати законодавство. 26% в'язнів пов'язані з незаконним обігом. Ніякої лібералізації бути не може. Але потрібно налагодити контроль над діяльністю правоохоронних органів. Ось як в ситуації з тим журналістом, про який ви згадали (насправді соведуча не називала імені кореспондента "Медузи" Івана Голунова).

Пообіцяв, що будуть проводитись подальші перевірки.

14:18 Український журналіст Валерій Швець з Києва: "Які перспективи після виходу Медведчука зи переговорного процеса? Чи звертався до вас Медведчук щодо звільнення громадян України?"

Путін: "Ці питання ніколи не зникають з поля нашого зору Особливо це стосується проблем людей, які опинилися у важкій ситуації. Медведчук цим займався з доручення Порошенка і самостійно.

Медведчук приймає все це дуже близько до серця. Нещодавно ставив питання про звільнення українських моряків і ще ряду осіб.

Але питання подібного роду повинні вирішуватися в комплексі. І спочатку ми повинні подумати, як буде вирішена доля в тому числі громадян РФ, які перебувають в аналогічній ситуації в Україні".

14:01 Колл-центр прямої лінії піддався масованій DDos-атаці з-за кордону. Пропагандистка Маргарита Симоньян заявила, що атака була з України.

13:33 Ще цитата: "Ми ні з ким не сварилися. ЄС втратив 240 млрд. США - 17 млрд доларів. Японія - 27 млрд доларів. Росія втратила 50 млрд доларів. Росії вдалося включити мізки - як розвивати високотехнологічні сфери економіки. Якби нам сказали, що ми будемо експортувати сільгосппродукцію на 25,7 млрд доларів, то ми б розсміялися.

13:29 А ось і про Донбас згадав: "Нас звинувачують, що ми Донбас окуповуємо. Це повна нісенітниця, брехня!"

Путін каже, що Китай не має відношення до Донбасу, але проти нього ввели тарифи - це ті ж санкції. Путін вважає, що санкції проти Росії - це просто інструмент в економічній війні.

13:16 Росіянам мало однієї прямої лінії - хочуть ще і з главою РПЦ спілкування.

13:13 Ще пара цитат:

13:05 Питання про сміттєву проблему в Росії і провал "сміттєвої реформи" Путіну задала 15-річна Інста-блогер. Представникам активістів і учасників протесту слова не дали. Путін говорить про пластикові острови в океанах. Про сміттєву кризу каже - "це неподобства. Треба подивитися, де в яких регіонах це відбувається".

12:50 На "пряму лінію" люди дзвонять і скаржаться на зарплати, медицину ... Реакція Путіна передбачувана.

12:33 Путін в основному говорить про внутрішні проблеми, бідність, індексації пенсій і виплат російським військовим. Про міжнародні проблеми поки не говорить. Взагалі "Пряма лінія" цього року, здається, більш зосереджена на внутрішніх проблемах Росії, соціальних проблемах, а не політичній ситуації в Росії чи на міжнародній арені.

12:24 Ведуча: Люди пишуть, що жити стало важче... Коли стане легше?

Путін: Слухайте, у нас тут нафта дешевшає, а ви знову про соціалку... Насправді, народ просто кредитів понабирав, ось і грошей немає.

12:02 Ведучі кажуть, що отримують по 900 дзвінків на хвилину.

11:30 До початку ще півгодини, а по соцмережах вже гуляють фотожаби та карикатури.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні прес-конференції Путіна в мережі з'явилися влучні карикатури, що висміюють спілкування російського президента з громадянами РФ.

У 2018 році в ході "прямої лінії" Путін відзначився заявою про місію на Венеру. За даними організаторів, в 2018 році перед прес-конференцією було прийнято близько 2 мільйонів запитань від росіян. "Пряма лінія" тоді тривала 4 години 20 хвилин. Рекордним був 2013-й - тоді господар Кремля був в ефірі 4 години 47 хвилин.