RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Тексту немає: депутати ПАРЄ готуються голосувати за "російське" рішення наосліп

У депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи до сих пір немає тексту рішення з поправками, за яке вони повинні голосувати вночі.

Про це повідомляє видання "Європейська правда".

Голосування в Страсбурзі вже мало розпочатися, проте з'ясувалося, що проект документа, винесений на голосування, не встигли перевести на французьку (мова, яка є офіційною для РЄ - ред.). Тому президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є оголосила, що трохи відкладає початок голосування.

Відзначають, що в той же час, у депутатів немає також тексту рішення англійською.

"У кімнаті, де представники секретаріату поширюють офіційні документи станом на 19:30 за Києвом зібралися представники делегації, вони очікують перші екземпляри проекту з інкорпорованими в нього поправками, який буде винесено на голосування. У вільному доступі немає також електронної версії зведених поправок", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, дебати по документу пройшли без вивчення змін в нього, і навіть якщо депутати встигнуть отримати текст поправок до початку голосування, то все одно будуть змушені голосувати, не вивчивши їх зміст.

Нагадаємо, рішення ПАРЄ про знищення санкцій механізму може бути прийнято в Страсбурзі в ніч на вівторок, 25 червня, незважаючи на незгоду України. Його додали до порядку денного з рядом процедурних порушень.

Як повідомляв "Апостроф", канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що підтримує ідею повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, але за умови виконання певних умов з боку Москви.