RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зеленський призначив нового главу Луганської ОДА: що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленським призначив очільником Луганської ОДА Віталія Комарницького.

Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

"Призначити Комарницького Віталія Мар'яновича головою Луганської обласної державної адміністрації", - йдеться у повідомленні.

7 липня, під час робочої поїздки до Луганської області, Зеленський представив Комарницького та вручив йому службове посвідчення очільника регіону.

Віталію Комарницькому 55 років, він народився у Криму. З 1986 року навчався і працював у Луганській області.

На рубежі 1980-1990-х служив у місцевій міліції, а з 1993 року став помічником ректора Луганського університету внутрішніх справ імені Е. О. Дідоренка.

Змінив кілька посад в університеті, поки в 2007 році не був призначений його ректором, яким лишається й досі.

У 2014 році разом зі своїм університетом евакуювався з Луганська - спочатку в Миколаїв і Суми, а в 2016 році вуз переїхав в Сєвєродонецьк, став адміністративним центром Луганської області (при цьому на місці університету проросійське "керівництво" невизнаної ЛНР створило власну "Луганську академію внутрішніх справ ").

Стосовно жителів непідконтрольних територій він пропонує три підходи, "щоб люди розуміли, що їх очікує".

"Перші - військові, які мали зброю в руках. На наш погляд, це спільнота повинна однозначно підлягати кримінальній відповідальності ...", - пояснював він.

Для другої категорії, які не воювала на боці формувань ДНР і ЛНР, але якимось чином підтримувала сепаратистів, на його думку, повинна бути тільки адміністративна відповідальність, "а кримінальну виключити на підставі крайньої необхідності".

І третя група - звичайні жителі тих районів: "Ми повинні розуміти, що люди виживали. І тут, на наше переконання, ніякої відповідальності не повинно бути. Ми повинні це чітко сказати суспільству, тому що на цій темі йде спекуляція, особливо з Російської Федерації, - вони кажуть, що цих людей чекає, м'яко кажучи, не найкращий майбутнє".

Комарницький пропонує максимально спростити всі процедури для жителів непідконтрольних районів, зокрема щодо ідентифікації та оформлення соціальних виплат: "Якщо ми дотримуємося філософії, що це наші люди, то вони не повинні принижуватися".

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський призначив нового главу Закарпатської облдержадмінстрації. Ним став Ігор Бондаренко.