RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

​Люстрація по-новому: Порошенко гнівно відповів Зеленському

Екс-президент України Петро Порошенко вважає, що "люстраційна" ініціатива Володимира Зеленського, озвучена ним напередодні, може свідчити про наміри нової влади покарати тих, хто захищав Україну від російської агресії і змінив вектор розвитку країни на західний.

Таку заяву оприлюднено на сайті партії Порошенко "Європейська солідарність".

"Сьогодні прозвучала фантастична ініціатива: люструвати всіх, хто з 2014 по 2019 роки перебували у виконавчій чи законодавчій владі. Тих, хто захищав державу, будував державу. Люструвати для того, щоб звільнити місце для "п'ятої колони". Цей список дуже нагадує інший список - тих, проти кого держава-агресор ввела санкції, людей, які захищали Україну, які захищали революцію Переваги, які перемагали і зупиняли прокремлівську колону", - наводить прес-служба партії слова Порошенко.

В партії зазначили, що потрапити під "нову люстрацію" можуть лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Юрій Шухевич та Дмитро Ярош, волонтер Тетяна Ричкова, а також "десятки інших представників нової сучасної української політики, які довели реальними справами свій професіоналізм і любов до України ".

"Всі вони можуть бути люстровані відповідно до озвученими критеріями", - наводить прес-служба слова Порошенко.

На його думку, подібна ініціатива виходить від антиукраїнських сил.

"Це ще один доказ неприкритого проросійського реваншу - адже патріотичних, дієвих і ефективних політиків хочуть замінити на маріонеток, які будуть виконувати накази Кремля", - резюмував Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", глава Адміністрації президента Андрій Богдан підпадає під закон про люстрацію і, за деякими відомостями, не може займати цю посаду.