RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У НАБУ розповіли про "схему", через яку затримали Гримчака: інфографіка

У НАБУ опублікували інфографіку корупційного правопорушення, в рамках розслідування якого був затриманий заступник міністра окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

Публікація про це з'явилася на офіційному сайті бюро.

Зазначається, що підозрюваний і його помічник нібито заволоділи чужим майном в особливо великому розмірі. Представник приватного товариства звернувся до заступника міністра з проханням вирішити проблему з відшкодуванням боргу через судовий орган. Підозрюваний заявив, що для врегулювання ситуації йому необхідно 100 тисяч доларів. Він планував звернутися до заступника генпрокурора, щоб той вплинув на керівника Касаційного суду Верховного суду України. Потім сума передбачуваного хабаря знизилася до 80 тисяч доларів.

Представник товариства також розповів міністру про проблему з отриманням дозволів на будівництво на територіях, що підпадають під закон "Про охорону культурної спадщини" в Києві. Гримчак запропонував врегулювати це питання за мільйон доларів. Зазначена сума повинна була бути розподілена між різними чиновниками в тому числі КМДА і ряду міністерств.

Заступник міністра та його помічник були затримані "на гарячому" після одержання 480 тисяч доларів США.

Детективи НАБУ, співробітники прокуратури і СБУ встановлюють інші обставини справи.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 14 серпня стало відомо про затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України, Юрія Гримчака. Розмір хабара - майже 500 тисяч доларів.