RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Зеленського озвучили план звільнення Криму і Донбасу: чим він небезпечний для українських бійців

У команді президента України Володимира Зеленського розповіли про план по поверненню окупованих Криму і Донбасу.

Про це повідомляє заступник адміністрації президента Руслан Рябошапка в Facebook.

"Тимчасово окупована територія Донбасу і Криму - це не просто земля, яку нам потрібно повернути. Це українці, які на ній проживають, з якими нам потрібно налагодити спільне життя після поки 5 років розриву, 1,4 мільйона внутрішньо переміщених осіб, багато з яких, цілком ймовірно, вирішать повернутися до своїх часто пошкоджених будинків, і ще багато проблем, пов'язаних з тимчасовою окупацією нашої землі", - сказав він.

Політик також зазначив, що треба врегулювати процеси повернення до нормального життя. Вже обговорювалися пріоритетні напрямки роботи в розробці правових основ повернення частини Донецької і Луганської областей та АР Крим і Севастополя під контроль України. Серед основних ідей - необхідність розробки Стратегії реінтеграції окупованих територій плану дій, який би регулярно переглядався.

"З метою відновлення миру і нормального життя на окупованих територіях, усунення порушень прав наших громадян, притягнення до відповідальності за скоєні злочини, відшкодування збитків буде підготовлена концепція перехідного правосуддя, імплементовані норми і принципи міжнародного гуманітарного і міжнародного кримінального права. Крім того, один із пріоритетів - нарешті ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, підписаний майже 20 років тому", - написав Рябошапка.

За його словами, на першому засіданні Комісії з питань правової реформи повинні бути представлені пріоритетні напрямки діяльності групи, а до 2020 року - напрацьований перший пакет ініціатив Глави держави.

У мережі також пояснили позицію команди Зеленського і наслідки.

Як повідомляв "Апостроф", спроба повернення окупованого Донбасу в його нинішньому стані - з російськими військами і бандитськими формуваннями - і подальше надання йому автономного статусу загрожують серйозними наслідками для України.