RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Наслідки будуть жахливими: Україну попередили про небезпеку автономії Донбасу

Спроба повернення окупованого Донбасу в його нинішньому стані - з російськими військами і бандитськими формуваннями - і подальше надання йому автономного статусу загрожують серйозними наслідками для України.

Про це повідомив в коментарі "Апострофу" радянський дисидент, голова Асоціації єврейських громадських організацій та громад України Йозеф Зісельс.

Він спростував теорію, яка останнім часом отримує популярність серед певних верств населення, про те, що нібито автономний статус Донбасу дозволить вичерпати конфлікт з Росією. Експерт вважає, що спочатку окуповані райони Донецької і Луганської області повинні бути очищені від російських військ і гібридних формувань, а вже потім слід обговорювати питання статусу цих територій.

"Я не вірю словам, тим більше – словам Росії. ОРДЛО - ракова пухлина, яка створена Кремлем на тілі України, і, якщо дати їй автономію, вона буде розростатися. Включення Донбасу до складу України в його сьогоднішньому стані - з цими бандами, з російськими військами - це просто фантастична ідея, яка призведе до жахливих наслідків. Я не вірю в цю ідею", - заявив Зісельс.

Дисидент висловився на користь санкційного тиску на Росію, яке дозволяє утримувати агресора і в той же час діє на населення країни. На його думку, санкції - єдиний ефективний інструмент впливу на РФ на даному етапі.

"Я вірю в те, що потрібно зміцнюватися, об'єднувати Захід навколо політики, яку проводить російська влада, поступово збільшуючи санкції ... До речі, кожна нова санкція, яких вже було кілька, не загрожує Росії. Але поступове накопичення цих санкцій протягом 20-30 років - душить. Я думаю, що це свідомо робиться Заходом для того, щоб не злити Росію, щоб вона не почала кидатися ракетами і бомбами, а створити ілюзію, що кожна санкція сильно не шкодить Росії. Хоча вже за підсумками п'яти років, як ввели санкції , росіяни кажуть, що відчувають їх вплив по своїм холодильникам", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Йозеф Зісельс пояснив, чому Україна і Росія найближчим часом не зможуть прийти до компромісного рішення щодо Донбасу.