RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Зеленського готуються змінити систему голосування в Раді: що відомо

Команда президента Володимира Зеленського планує запустити в парламенті нову систему голосування "Рада-4".

Про це в ефірі телеканалу "НАШ" повідомив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Він зазначив, що головна відмінність системи - реакція на відбиток пальця депутата, а не на дотик до кнопки при голосуванні.

"Ми піднімаємо питання про систему Рада-4. Рада-3 - це просто сенсорна кнопка, тобто реакція на тепло. Коли ж ми говоримо про Раду-4, то це реакція на відбиток пальця депутата", - пояснив нардеп.

За словами політика, зараз у партії ведуть переговори з Інститутом прикладної математики і механіки НАН України, який повинен забезпечити технічний запуск проекту. Також в регламент роботи Верховної Ради будуть внесені відповідні зміни, з юристами обговорюють зазначені правки.

Стефанчук також назвав приблизні терміни запуску системи. Він вважає, що "Рада-4" може бути готова до експлуатації після зимових канікул в парламенті.

"Десь протягом півроку ("Раду-4" введуть в експлуатацію -" Апостроф "). Питання технічне. Систему треба розробити, сертифікувати і впровадити в Верховну Раду. Дуже сподіваюся, що після зимових канікул ми зможемо перейти на абсолютно нову систему голосування", - підсумував політик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в команді президента анонсували роботу над проектом, який скоротить кількість депутатів у Верховній Раді.