RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Силовики прийшли з обшуками в НСТУ і додому до Аласанії: перші подробиці

Державне бюро розслідувань спільно зі співробітниками Служби безпеки України проводить обшуки в Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ), а також в будинках кількох її співробітників.

Про це повідомляє " Детектор медіа " з посиланням на прес-секретаря СБУ Олену Гітлянська.

Повідомляється, що обшуки проходять по шести адресами. З власних джерел "Детектор медіа" стало відомо, що обшуки проходять в тому числі на дому у голови правління НСТУ Зураба Аласанія. Пан Аласанія поки не відповідає на телефонні дзвінки.

З власних джерел "Детектор медіа" стало відомо, що раніше ДБР проводило розслідування справ про можливі розтрати коштів НСТУ.

Колишній виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв розповів, що йому нічого не відомо про обшуки і кримінальне провадження, яке розслідує ГБР. За його словами, є старе кримінальне провадження, відкрите за заявою одного з народних депутатів з групи "Відродження".

"Воно не закрите, але це повна маячня, воно висмоктана з пальця. Він скаржився, наприклад, що ми закупили техніку за завищеними цінами. Але все відбувалося по тендерам через Prozorro", - сказав Лієв.

Також інформацію про обшуки підтвердила представник "Суспільного" Вікторія Сидоренко. На своїй сторінці в Facebook вона написала, що сьогодні близько 7:00 з обшуком прийшли і в квартиру голови правління UA: Суспільне мовлення Зураба Аласанії, а також до інших співробітників мовника.

Сидоренко також уточнила, що в головному офісі слідчі дії проводять представники Державного бюро розслідувань в супроводі співробітників Служби безпеки України.

Відзначається, до цього в Держбюро розслідувань повідомили, що обшуки проходять в рамках досудового розслідування зловживання службовим становищем з боку посадових осіб мовника.

Про обшуки в офісі НСТУ також повідомляє "Громадське". Відповідальний за безпеку в НСТУ Володимира Проценка повідомив, що в офіс НСТУ прийшли люди, які не представилися і не надали постанови суду з дозволом на проведення слідчих дій. За його словами, люди прийшли в один з офісів бухгалтерії і намагаються витіснити працівників, нічого не пояснюючи.

Як повідомляв "Апостроф", голова правління Громадської Зураб Аласанія розповів, що під час свого візиту в адміністрацію президента почув від Володимира Зеленського дивні речі про "лікуванні" старої системи.