RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Можлива ротація: журналіст вказав на нюанс зі звільненням скандального прокурора Матіоса

Ситуація зі звільненням скандального військового прокурора Анатолія Матіоса може отримати продовження, коли він завдяки своїм зв'язкам перейде на іншу топ-посаду.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Bihus.info Олександр Курбатов.

Він зазначив, що прокурор не раз користувався впливом серед військових чиновників та бізнесом своєї дружини, щоб приховати можливі "схеми".

"Він завжди вмів домовлятися. Він причетний до дуже потужного бізнесу, багато зв'язків серед військових. У його дружини великий бізнес, де він може ховати статки. Подивимось, куди його звільнили і чи звільнили насправді, може це ротація з одного місця на інше", - зазначив журналіст.

Також журналіст розповів про імітацію діяльності військової прокуратури, внаслідок чого захисники України попадали за грати.

"Щоб вигородити своїх людей він садив українських військовослужбовців за контрабанду. Він може почати прикривати будь-кого, якщо це буде вигідно. Було безліч справ, коли українських військових садили за грати, навіть коли їх вина не була доведена. Було відчуття, що намагалися якомога більше відкрити справ, щоб виправдати своє існування", - додав він.

Олександр Курбатов привів конкретний приклад справи, яку зам'яли у військовій прокуратурі, щоб "прикрити" скандал з виявленим майном одного з помічників Матіоса.

"Зараз річниця вбивства Андрія Галущенка, Ендрю. Звинуватили у цьому двох українських військових. Ми приїхали туди і дізнались, що звинувачений – 50-річний розвідник, мав пробігти 10 км по лісі за 50 хвилин, це фізично неможливо. Також їх звинуватили у наркомафії, проте нічого не знайшли. А потім одного з них знайшли побитим у прокуратурі. Так досягнення військової прокуратури демонструвалися за рахунок бійців української армії", - розказав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф" 2 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Пізніше журналіст розповів, що можливо Матіоса готують до призначення в департамент "К" СБУ.