RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

ПЦУ зробила важливу заяву про визнання її Олександрійської церквою

В Олександрійській Православній Церкві "де-факто" визнали Православну Церкву України як помісну церкву, бо представник цієї церкви взяв участь в спільному богослужінні з представниками ПЦУ.

Про це повідомила прес-служба церкви в Facebook.

Відзначається також, що на богослужінні були присутні представники Елладської православної Церкви і Константинополя. Це говорить про те, що між церквами виник компроміс з питання визнання ПЦУ.

"У богослужінні, крім ієрархів Константинопольського Патріархату, Елладської Православної Церкви та Православної Церкви України, взяв участь ієрарх Олександрійської Православної Церкви - єпископ Мозамбіцький Хризостом (Карангуніс). Співслужіння за Божественною літургією архієрея з Південної Африки було засвідчено євхаристійну єдність, тобто визнання "де- факто" Православної Церкви України ще однією Помісною Церквою", - йдеться в повідомленні.

У церкві уточнили, що богослужіння було погоджено з митрополитом Лангади, Літії та Рендіна Йоаном, який і запросив представників ПЦУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Синод Елладської православної церкви обговорив українське церковне питання і вирішив передати його на обговорення Собору ієрархії цієї Церкви, але про канонічність надання автокефалії Православної церкви України не було сказано.