RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зайнялося саботажем: керівництво МОЗ потрапило в скандал після відходу Супрун

Діючі керівники Міністерства охорони здоров'я після відходу колишньої виконуючої обов'язки глави відомства Уляни Супрун на три тижні заблокували роботу ряду медичних структур і відмовляються затверджувати важливі для подальшого проведення реформи документи.

Про це повідомила гендиректор директора планування та євроінтеграції в МОЗ Ірина Литовченко в Facebook.

Вона уточнила, що такі дії чиновників міністерства призведуть до підриву забезпечення ліками та транспортом регіональних структур МОЗ.

"Робота міністерства фактично паралізована більше трьох тижнів: не підписуються документи щодо закупівель та поставки ліків для важкохворих пацієнтів; блокуються закупівлі машин екстреної медичної допомоги в пілотних регіонах, через це вони не зможуть закупити машини екстренки, в тому числі Донецька область, де ведуться бойові дії; призупинено процес автономізації Інституту раку, Інституту серця, ОХМАТДИТ, Інститут дитячої кардіології ім. Ємця, блокуються нормативні акти, які необхідні для запуску наступного етапу медреформи на на рівні амбулаторної та спеціалізованої медичної допомоги; блокуються нормативні документи та рішення для роботи Національної служби здоров’я — це фінансування понад 1000 медичних закладів первинки та програма "Доступні ліки"; не затверджується реєстр цін на Нацперелік, що дозволить уникнути завищення цін на лікарські засоби, які закуповуються медичними закладами самостійно через систему Prozorrо, завдяки якому заклади зможуть забезпечити більше безоплатних ліків для своїх пацієнтів під час лікування в стаціонарі", - зазначила вона.

Вона заявила, що планує оформити відповідне звернення в форматі листа до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з проханням врегулювати ситуацію, що склалася.

"Звертаємося до прем’єр-міністра та просимо його стати посередником у такому діалозі у найбільш стислі терміни для продовження реалізації медичної реформи", - написала Литовченко.

Як повідомляв "Апостроф", 29 серпня головний експерт медичної групи Реанімаційного Пакета Реформ Зоряна Скалецька була призначена міністром охорони здоров'я України.