RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Дайте їм валер'янки: в мережі висміяли заяву ватажків ДНР-ЛНР щодо переговорів у Мінську

В ході засідання Тристоронньої контактної групи після підписання українською стороною "формули Штайнмайера" глави угруповань ЛНР-ДНР Денис Пушилін і Леонід Пасічник дали коментар для преси.

Про це написали сепаратистські ресурси Донбасу.

Так з їх заяви стало зрозуміло, що вони не відмовляються від ідеї інтеграції з країною-агресором, а також сприймають підписання документа як особисту перемогу.

"Ми самі будемо вирішувати, якою мовою говорити, якою буде наша економіка, як буде формуватися наша судова система, як буде захищати наших громадян наша народна міліція і як ми будемо інтегруватися з Росією. Це наша справа, наша мета", - відзначили ватажки бойовиків.

Вони закликали президента України відмовитися від ідеї "диктувати Донбасу свої умови", зокрема, в питанні місцевих виборів і контролю над кордоном з боку української прикордонної служби.

"Коли він говорить, що вибори на Донбасі пройдуть тільки після того, як Україна отримає контроль над кордоном, він не розуміє, що не йому вирішувати, коли у нас пройдуть вибори, а нам. Ніякого контролю над кордоном київська влада не отримає", - заявили ватажки угруповань.

Також Пушилін і Пасічник стали вимагати від Зеленського вступити з ними в "прямий діалог".

У той же час в мережі їх заяви сприйняли з іронією, блогер "ЛНР (Коливано-Бджоларія)" в Twitter зазначив радісну реакцію ватажків ЛНР-ДНР. У коментарях під постом користувачі спрогнозували майбутню долю Пушиліна і Пасічника, які в разі проведення виборів стануть екс-лідерами терористичних формувань, якщо не будуть ліквідовані раніше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомі експерти заявили, що вибори на тимчасово окупованому Донбасі можуть обернутися Майданом, якщо ватажки ЛНР-ДНР Леонід Пасічник та Денис Пушилін будуть на них балотуватися і переможуть.