RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Можливий новий поворот: у ДБР зробили важливу заяву по справі Пашинського

Справу стосовно колишнього депутата Верховної Ради України Сергія Пашинського можуть перекваліфікувати, оскільки потерпілий не був визнаний таким більше двох років.

Про це в ході брифінгу в Києві повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, передає "Апостроф" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Труба зазначив, що з моменту вчинення злочину в ГПУ виробництво було закрито двічі, таким чином справа практично не розслідувалася.

"Весь цей час чоловік, який був поранений, не був визнаний потерпілим, не був притягнутий до проведення слідчих експериментів. Кримінальне провадження намагалися закрити", - заявив директор ДБР.

Також керівник бюро розповів про хід розслідування у вказаній справі. Він похвалив слідчих, які працювали на місці злочину і зазначив, що ДБР має достатньо доказів для судового розгляду.

"Почали з допитів. Не виключаємо, що буде змінена кваліфікація, слідчі ГБР на час розслідування повинні встановити або спростувати факт, чи тримав народний депутат зброю, виходячи з автомобіля. Цьому факту повинна бути дана юридична кваліфікація... Слідчі і прокурори спрацювали професійно, і ймовірно саме тому кримінальне провадження у них забрали і віддали в Генпрокуратуру", - вказав він.

Труба додав, що екс-нардепу, як і будь-якому підозрюваному в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень повинні обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд у Києві обрав запобіжний захід для колишнього народного депутата Сергія Пашинського у справі про стрілянину 31 грудня 2016 року.

Депутат повертався додому на авто по дорозі і ледь не врізався в припаркований автомобіль. Він вийшов поговорити з водієм, в результаті чого стався конфлікт зі стріляниною з боку Пашинського.