RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський підписав указ про нових членів РНБО: повний список

У вівторок, 15 жовтня, президент України Володимир Зеленський своїм указом змінив склад Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на указ глави держави, опублікований на його сайті.

Згідно з указом, оновлена РНБО буде складатися з наступних членів: президент України, секретар РНБО, прем'єр-міністр, міністр оборони, глава Верховної Ради, керівник СБУ, міністр закордонних справ, генеральний прокурор, начальник Генштабу, глава Офісу Президента, міністр фінансів, глава Служби зовнішньої розвідки, начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Таким чином, до складу Ради додався глава Служби зовнішньої розвідки України Валерій Євдокимов та перший заступник голови Служби безпеки України Владислав Бухарєв. Екс-секретаря РНБО Олександра Данилюка в Раді змінить новий секретар Олександр Данилов.

Щодо функцій РНБО президент не вносив змін - Рада як і раніше буде координувати і контролювати діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони, зокрема, в умовах воєнного або надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій для нацбезпеки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський вніс зміни в указ, який встановлював контроль глави держави за оперативною діяльністю Міністерства закордонних справ.