RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський розповів, чого чекає від Путіна в зв'язку з розведенням сил на Донбасі: відео

Президент України Володимир Зеленський вважає, що бажання встановити мир на Донбасі повинна демонструвати не тільки українська сторона, але й президент Росії Володимир Путін.

Про це глава держави заявив під час спільного брифінгу з президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом.

Відповідаючи на питання журналістів про розведення сил на Донбасі і можливу реакцію Путіна, президент Зеленський підтвердив, що незмінною умовою, яка відома всім учасникам Тристоронньої контактної групи, залишається вимога семиденної тиші.

"ОБСЄ має сказати: сім днів не було пострілів. Сьогодні, як мені відомо, вже два дні тиша. Будемо вірити, будемо чекати, що сім днів буде тиша, і тоді можемо говорити про відвід", - підкреслив український президент.

За словами Володимира Зеленського, йому важко сказати, як буде вести себе в даній ситуації президент Російської Федерації Володимир Путін.

"Ми будемо чекати, що не тільки українська сторона буде демонструвати бажання, щоб нарешті настав мир і перестали вбивати наших людей, українців. Таке бажання має бути з кожного сторони, і ми чекаємо саме цього", - стверджує він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Зеленський розкрив секрет, чи існує формула деокупації анексованого Росією Криму, аналогічна до "формули Штайнмаєра"