RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Новому главі "Укроборонпрому" готують величезну зарплату

Наглядова рада державного концерну "Укроборонпрому" має намір збільшити зарплату генеральному директору Айварасу Абромавичусу в 18 разів - до 18,6 мільйонів гривень в рік.

Про це депутат Верховної Ради України від фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Як повідомив депутат, у вівторок, 29 жовтня, відбудеться засідання наглядової ради "Укроборонпрому", на якому гендиректор Абромавичус представить стратегію розвитку концерну.

"Звичайно ж, не менш важливою частиною стратегії цього розвитку для Абромавичуса є розмір його заробітної плати та бонусів. Абромавичус не раз заявляв про наміри збільшити обсяги продажів концерну в 5 разів. Так ось, про ці плани в стратегії нічого не сказано. Замість збільшення експорту членам наглядової ради пропонується збільшити винагороду гендиректора "Укроборонпрому" в 18 разів ", - сказано в повідомленні Дубінського.

Таким чином за рік Айварас Абромавичус буде заробляти 18,6 мільйона гривень.

Новий розмір винагороди виправдовують тим, що законодавством він не обмежений. Крім того, така оплата праці керівників існує в енергетичних холдингах ДТЕК і Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", а також в акціонерному товаристві "Укрзалізниця".

Як повідомляв "Апостроф", заступники міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької у вересні заробили від 4 до 6 тисяч гривень.