RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Рада зробила крок до покарання нардепів за кнопкодаство: що їм загрожує

У вівторок, 29 жовтня, у Верховній Раді України був прийнятий в першому читанні законопроект №2148, який передбачає штрафи для народних депутатів за неперсональное голосування.

За відповідне рішення проголосували 287 народних депутатів, більшість з яких - представники фракції "Слуга народу".

У разі прийняття цього законопроекту, апарат парламенту буде зобов'язаний забезпечити відеофіксацію голосування. У разі зафіксованого неособистого голосування, про цей факт слід донести голові Ради, який повинен доручити лічильній комісії вилучити карту такого депутата і провести голосування повторно.

Після цього спікеру Верховної Ради необхідно зажадати від апарату парламенту підготувати повідомлення про виявлене порушення, яке разом з протоколом, стенограмою, стенографічним бюлетенем відповідного засідання і відеозаписом направлять в Державне бюро розслідувань.

Внесені зміни в законодавство передбачають штрафи за кнопкодавство в розмірі 3-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів (51-85 тисяч гривень).

Про те, як будуть боротися з кнопкодавством в Раді читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський проти кнопкодавів: як будуть боротися з головним ганьбою Ради.