RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Литві затримали екс-чиновника, який займав в Україні високу посаду: подробиці справи

У Литві, в місті Вільнюс затримали колишнього голову правління Державної продовольчо-зернової корпорації України в період з 13 березня по 15 грудня 2014 року Петра Вовчука.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У бюро уточнили, що з березня 2017 року розшукували його як підозрюваного в кримінальному провадженні за фактом нанесення збитків держпідприємства на суму 60 млн доларів. Його підозрюють за ч.3 ст.28 та ч.2 ст.364 КК України - зловживання владою і одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Згідно з матеріалами слідства, чиновники ДПЗКУ з представником міжнародного зернового трейдера організували схему, завдяки якій зерно української держкомпанії поставлялося в Саудівську Аравію. Приймаюча сторона платила за зерно за фактом отримання, що суперечило правилам на зазначеному ринку. Через це держава зазнала мільйонних збитків.

У розслідуванні з 2016 року з'явилося два свідки з числа співробітників корпорації, вони пішли на угоду зі слідством і компенсували частину збитку. До суду відправлені справи проти радника глави правління ДПЗКУ і представника зернотрейдера. В рамках розслідування одна людина була оголошена в розшук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в НАБУ пояснили на схемі, в якому саме правопорушенні є підозрюваним народний депутат Ярослав Дубневич.