RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У НАБУ детально пояснили, в чому підозрюють Дубневича: інфографіка та відео

Народного депутата з групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича, на притягнення якого до кримінальної відповідальності дала згоду Верховна Рада, звинувачують в організації розкрадання понад 93 мільйонів гривень ПАТ "Укрзалізниця" за допомогою посередницьких фірм.

Про це повідомила прес-служба НАБУ, поширивши відповідну інфографіку і відеоматеріал, що описує корупційну схему.

За даними детективів НАБУ, які почали розслідування ще в травні 2016 року, закупівля стрілочної продукції для ПАТ "Укрзалізниця" була здійснена за значно завищеними цінами у підприємства, підкотрольного народному депутату Ярославу Дубневичу.

У НАБУ детально розписали як збільшувалася вартість продукції на кожному етапі посередництва: "Дніпропетровський стрілочний завод" продав продукцію "Корпорації КРТ" за 525 900 000 грн, "Корпорація КРТ" продала її компанії "АРГО" за 631 400 000 грн (+ 20%) , а "АРГО" перепродала "Укрзалізниці" за 637 900 000 грн (+ 1%). Насправді продукція була доставлена "Укрзалізниці" безпосередньо від заводу-виробника.

Відеоматеріал, поширений прес-службою НАБУ, містить фрагменти службового листування і записи розмов фігуранта кримінальної справи, які підтверджують його особисту зацікавленість в цій угоді.


Згідно з висновком експерта, філії ЦЗВ ПАТ "Укрзалізниця" нанесено збитків на суму 93 мільйона 280 тисяч гривень. Слідством встановлено, що незаконно отримані кошти учасники корупційної схеми розподілили між собою.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 29 жовтня, поліція прийшла з обшуками в будинок нардепа Богдана Дубневича, який розташований в селі Зубра Львівської області.