RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бронежилети для ЗСУ: проти чиновників Міноборони завели справу у серйозній підозрі

П'ятьом чиновникам Міністерства оборони України було оголошено підозру в бездіяльності, яка призвела до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Згідно з матеріалами справи, чиновник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України, як припускають слідчі, діючи в змові з ще чотирма чиновниками, не виконав своїх прямих повноважень, що і призвело до закупівлі неякісного обмундирування - засобів індивідуального захисту "Корсар м3с-1-4 "для військових. Всього на них було витрачено 100 мільйонів гривень. Відзначається, що вказане порушення датується квітнем-червнем 2019 року.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань в місті Києві оголосили про підозру чиновникам МОУ за ч.2 ст.28 та ч.3 ст.426 КК України - бездіяльність військового керівництва, вчинене групою осіб. Вони затримані, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генпрокурор Руслан Рябошапка прокоментував затримання екс-заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського, якого підозрюють в корупційних правопорушеннях при закупівлях для армії.