RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Нікуди не втече: у ГПУ відреагували на можливе звільнення Гладковського

Генпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що у заступника секретаря РНБО Олега Гладковського не буде можливості втекти з країни, якщо за нього внесуть заставу найближчим часом.

Як йдеться на сторінці ГПУ в Facebook, глава відомства впевнений, що суд покладе на Гладковського ряд обов'язків, якщо той вийде на свободу після внесення застави.

"Таким чином навіть в разі внесення застави органами досудового розслідування буде повністю забезпечена можливість співпраці підозрюваного і запобігання його укриттю від органів кримінального переслідування", - заявив Рябошапка.

Він підкреслив, що суд визнав законним затримання Гладковського детективами НАБУ.

"Затримання було проведене обгрунтовано при наявності достатніх підстав і в повній відповідності з кримінально-процесуальним законодавством", - зазначив глава ГПУ.

Суд взяв Гладковського під варту 19 жовтня терміном на два місяці. За нього можуть внести заставу в 10,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, Гладковського підозрюють в двох злочинах: недекларування дорогої покупки - портрета "Обличчя війни" і лобіюванні закупівель санітарних машин для Міноборони у компанії, що належить Свинарчуку - у корпорації "Богдан".