RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Зеленський побував з важливим візитом в Харкові: всі подробиці, фото і відео

У середу, 6 листопада, президент України Володимир Зеленський побував з робочою поїздкою у Харківській області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України на своїй сторінці в Facebook.

Глава держави ознайомився з виробничими потужностями ДП "Завод імені В.О. Малишева". Крім того, президент взяв участь у робочій нараді з проблемних питань діяльності ДК "Укроборонпром" і представив нового голову Харківської обласної державної адміністрації - Олексія Кучера.

17:07 Президент поспілкувався з учасниками акції, які вимагають створити в Раді тимчасову слідчу комісію для розслідування діяльності мера Харкова Геннадія Кернеса.

"Суть в тому, що Володимир пообіцяв створення тимчасової слідчої комісії щодо злочинної діяльності гр. Кернеса. Так само було наголошено на тому, що глава ОДА Олексій Кучер буде активно діяти в напрямку створення ТСК. Депутати ВР, глава ОДА Кучер, президент і громадськість Харкова, ось такою силою ми будь-якого Гепу на нари посадимо", - написав у соцмережі активіст Андрій Ільгов.

16:22 Зеленський не приїхав до ОДА. Мітингувальникам біля будівлі адміністрації сказали, що він поїхав з Харківського авіаційного заводу не в напрямку ОДА і вже не прийде. Мітингувальники розходяться. Видання "Обозреватель" пише, що Зеленський тепер поїхав на "Електроважмаш" або інше підприємство, які на сьогодні готують до приватизації.

14:50 Під стінами Харківської ОДА продовжують стояти люди - вони чекають, що до них вийде Зеленський.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

13:41 Офіс президента виклав онлайн-трансляцію з Харкова - Зеленський бере участь в нараді з проблемних питань діяльності ДК "Укроборонпром".

Глава держави заявив, що перебуває "в шоці" від проблем танкового заводу імені Малишева в Харкові.

"Я в шоці від статистики. Нам сказав директор заводу, що з 2009 року ми побудували один танк для Збройних сил України... А в радянські часи [будували] 900 танків на рік", - сказав він.

Крім того, Зеленський звернув увагу на те, що на оборонних підприємствах Харківської області заборгованість із зарплати сягає до 4 років, розмір окладу - низький. Він підкреслив, що чекає від прем'єр-міністра організації засідання за участю всіх міністрів і голів правоохоронних органів для вирішення проблем на оборонних підприємствах.

"Заборгованість по зарплатах страшна - до 4 років. Дуже низька заробітна плата. Наприклад, на авіаційному заводі - 3,5 тисячі гривень. Як може людина поважати себе і працювати на державу? Мені сказали, що взимку люди працювали в приміщенні, де була температура 0 градусів. Ми як до худоби до людей ставимося, а потім хочемо, щоб вони поважали владу, поважали Україну, щоб вони нікуди не виїжджали і щоб підприємства у нас працювали", - зазначив Зеленський.

13:35 У залі Харківської ОДА з'явився Володимир Зеленський і головний кандидат на пост глави ХОДА Олексій Кучер.

13:00 Зеленський побував на заводі ім. Малишева. Натовп проводжав його з криками "Молодець".

12:42 До будівлі Харківської ОДА підтягуються люди, які хочуть поспілкуватися з президентом.

12:15 У Харкові зібрався невеличкий мітинг проти міського голови Геннадія Кернеса. В акції з вимогою розслідувати його діяльність беруть участь близько 15 осіб.

12:05 Літак, на якому прилетіли Володимир Зеленський і супроводжуючі його особи, вже приземлився в аеропорту Харкова. Глава держави з цього приводу навіть встиг зробити селфі.

В аеропорту Володимира Зеленського зустрічали радники голови Харківської ОДА Юлії Світличної, прес-служба ХОДА та харківський бізнесмен Олександр Ярославський. Першим пунктом візиту президента стане Харківський авіаційний завод.

Як повідомляв "Апостроф", керівник американської юридичної фірми "Asters" Ендрю Роман Мак призначений позаштатним радником президента України Володимира Зеленського.