RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Справа на десятки мільйонів: колишнього топ-чиновника "Укрзалізниці" запідозрили в корупції

У Службі безпеки України відкрили кримінальне провадження щодо одного з колишніх керівників "Укрзалізниці" за підозрою у корупції в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Інформаційний опір".

Розслідуванням відносно топ-чиновника залізничного перевізника займається головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ в місті Києві.

Розслідування ведеться за ст.191, 364 і 366 КК України. Обвинуваченим у СБУ називають громадянина К. Він, нібито привласнив готель "Експрес", чим завдав економічних збитків державі на суму 50,5 млн гривень. Також зафіксовані факти розтрати держкоштів з боку К. і його сім'ї шляхом використання корпоративних номерів телефонів у власних цілях.

Обвинувачений громадянин К. вже отримав підозру. Суд вирішує питання про арешт підозрюваного, його можуть оголосити в міжнародний розшук. Готель буде заарештований з метою повернення його у власність держави. Розслідуються факти відчуження майна з боку оточення підозрюваного.

Як повідомляв "Апостроф", 31 жовтня в Києві провели обшуки в офісі колишнього депутата Київради, якого підозрюють в розкраданні коштів міського бюджету на суму 1 млрд гривень.