RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Проти нардепа Геруса відкривають справу через держзраду і зловживання владою - документи

Рішеннями судів НАБУ і СБУ зобов'язали порушити кримінальну справу проти голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса за державну зраду і зловживання владою.

Про це повідомляє "Обозреватель".

3 грудня Вищий антикорупційний суд виніс рішення, яким зобов'язав НАБУ порушити справу за заявою Олега Ляшка про вчинення главою енергетичного комітету ВР Андрієм Герусом дій, які завдали збитків держбюджету і енергокомпаніям України.

"Зобов'язати уповноважених осіб НАБУ внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за заявою Ляшка Олега Валерійовича, зареєстрованого уповноваженими особами НАБУ 18 листопада", - йдеться у постанові суду від 3 грудня.

Раніше постановою Шевченківського районного суду Києва зобов'язали Головне слідче управління СБУ порушити кримінальну справу проти Андрія Геруса з аналогічними звинуваченнями.

"Зобов'язати слідчого Головного слідчого управління СБУ або інша уповноважена особа виконати вимоги ч. 1 ст. 214 КПК України і не пізніше 24 годин, внести в ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення, викладені в заяві Олега Ляшка від 18 листопада, яке було отримано Головним слідчим управлінням СБУ 21.11.2019 року засобами поштового зв'язку, почати розслідування і через 24 години з моменту внесення відомостей надати заявнику виписку з ЄРДР", - наголошується в постанові Шевченківського райсуду Києва.

Раніше Олег Ляшко заявив, що вимагає від ГПУ, СБУ і НАБУ порушити кримінальну справу проти голови енергетичного комітету Верховної Ради Андрія Геруса за держзраду і зловживання владою через лобіювання ним поправки в законодавство, яка дозволила відновити імпорт електроенергії з Росії.

4 грудня Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №2233 про внесення поправок в закон "Про ринок електричної енергії" з правкою Андрія Геруса, яка залишає можливість поставки російської електроенергії, а також дозволяє вільну поставку білоруської електроенергії на український ринок. За проголосували 274 нардепа, в тому числі 233 представника фракції "Слуги народу" і 10 депутатів ОПЗЖ.