RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Зеленського готують "чистки" в Кабміні: спливли резонансні деталі

В Офісі президента Володимира Зеленського думають над тим, щоб провести переформатування Кабінету міністрів і звільнити деяких його членів.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "УП. Off the record".

За інформацією джерел, в найближчі тижні Зеленський визначиться, яких саме міністрів звільнятимуть. Розглядається навіть варіант, при якому у відставку відправлять весь Кабмін на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Однак при цьому команда президента ризикує зіткнутися з відсутністю заміни для звільнених.

"Не питання звільнити - питання, хто прийде далі робити роботу. Професійних і незаплямованих людей в країні не залишилося", - говорить джерело.

Політолог Тарас Березовець назвав імена тих, кому може загрожувати звільнення в першу чергу.

"Найбільше Зеленського дратує присутність віце-прем'єра Михайла Федорова (розчарував дилетантством), міністра економіки Тимофія Милованова (одиночка, не вписався в команду), Вадима Пристайко (просто не свій), міністра соцполітики Юлії Соколовської (непрофесіоналізм), Оксани Маркарової (не своя ) і, звичайно, Олексія Гончарука (розчарування від відсутності будь-якого результату)", - пише Березовець.

Детальніше про невдоволення Зеленського Кабміном читайте в матеріалі "Апострофа": Нездатний управляти Кабміном: у Зеленського незадоволені роботою прем'єра Гончарука.