RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

21 вересня

Всі новини

На двигунах немає слідів пожежі: в Україні оприлюднили перші підсумки розслідування авіакатастрофи в Ірані

У державній комісії з розслідування обставин катастрофи українського "Боїнга" в Тегерані представили перші висновки.

Про це розповів у себе в Facebook журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на джерела в комісії.

Так, за його словами, "на двигунах немає слідів пожежі", що може говорити на користь однієї з версій катастрофи.

"Спостерігаю обидва двигуни літака і не бачу слідів пожежі. Доставлені фрагменти правого крила - там теж немає слідів пожежі. Тобто версія несправності двигунів, вибуху двигунів, не підтверджується. Літак горів - але версія виходу з ладу двигунів не підтверджується", - розповіло джерело.

Також іранські чиновники заявили, що літак перед катастрофою розвернувся в бік аеропорту, але зв'язку з ним встановити не вдалося. Щодо зіткнення з іншими літаючими об'єктами інформації немає. Чорні ящики літака пошкоджені, але їх можна відновити, інформацію з них іранська сторона не збирається засекречувати.

"Вони відповідно до Чиказької конвенції збираються надавати доступ до розслідування і до розшифровки чорних ящиків всім сторонам, включаючи американців, виробників літака, а також всім країнам, громадяни яких загинули", - заявило джерело.

За словами журналіста, "іранці демонструють нормальний діалог, немає сигналів, що якусь інформацію навмисно хочуть приховати, поки все досить коректно і відкрито".

"Літак вийшов з ладу, на його борту виникла пожежа, але не в результаті несправності двигунів, а в результаті іншої причини. Таким чином, причини виникнення пожежі на борту не відомі. Але судячи з усього пожежа була в салоні. Вивести досвідчених пілотів з ладу могла тільки раптова подія, яка одночасно вразила б систему зв'язку, управління і екіпаж величезного літака. Версія терористичного акту, зіткнення з дроном або вибуху зенітної ракети вельми вірогідна", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що літак української авіакомпанії МАУ, що розбився в Ірані в ніч на 8 січня, перед катастрофою намагався повернутися в аеропорт.