RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Курс долара і олів'є: злили третю частину скандальних "плівок Гончарука"

У мережі з'явилася третя частина розмови нібито прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової і двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба.

Про це повідомляє видання "Обозреватель".

В ході бесіди на аудіозаписі її учасники обговорювали ревальвацію гривні до 20 гривень за долар і економічну стратегію розвитку України, де прозвучала пропозиція: "А давайте будемо щось робити!".

"Льош, в наступному році, якщо приватизація включається нормально і, умовно кажучи, у нас така ситуація, коли люди починають впроваджувати ресурси, щоб щось будувати... Давайте тоді шукати. Чи не шукати, а завдання ставити ... Умовно там. Якщо наша задача, крім того, щоб сільське господарство щось виробляло, нам завжди треба залучати тих, хто буде будувати щось. Ну коротше зрозуміло. Насправді ми коли були останній раз, всі ці фактори назвали. І газ - і населенню добре. І зарплати. Зараз треба систематизувати", - сказала нібито Рожкова.

Також голос схожий на Гончарука повідомляв, що потрібно представити президенту Володимиру Зеленському реалістичний прогноз в країні на наступні три роки.

"Мені здається, головне питання - реалістичний і там довгостроковий прогноз. Реалістичний. Ми розуміємо, що все там насправді до осені отримаємо. Може бути, до літа. Концесія... Те ж саме. У нас є більш-менш реалістичний прогноз . Те, що ми повинні представити президенту і сказати: на наш погляд, в наступні три роки ситуація в країні буде наступним чином. І ось там більш-менш детально... Виходячи з цього маневру нам треба слабкі сторони. Хто програє? Це два моменти, як ми рятуємо", - йдеться у записі.

Нібито Гончарук заявив, що Зеленському потрібно доступно пояснити економічний прогноз країни.

"Дивіться. Скажу з людської мови на... йому (Зеленському - "Апостроф") треба сказати: дивись, Вова, те, що зараз курс менше, значить, що олів'є в наступному році на наступному новорічному столі ...", - говорив нібито прем'єр.

Його думку продовжив Сологуб: "...не буде дорожче, ніж в цьому!". Однак Маркарова йому заперечила: "Не факт!".

В основному учасники розмови обговорювали, як правильно подати Зеленському картину економіку України в цілому.

"Дивіться, Володимир Олександрович: ось це сталося з ось цим. Ось це сталося з валютою. Йому потрібно розповісти історії. У нього в голові, коли з'явиться виразна картинка...", - повідомляв Гончарук.

Далі продовжив розмову нібито Сологуб.

"У той же час, картинку, яку треба показати, що вона є негативна, і ми знаємо, що робити з негативною стороною", - зазначив він.

У підсумку схожий голос на Рожкову зазначив, що якщо збережеться така тенденція, то курс долар не виросте в найближчі роки.

"Тепер ми говоримо: якщо все це зберігається, ми будемо, умовно кажучи, входити десь 23 - 20 (курс долара). І десь ось там ми будемо знаходитися через рік. Через два. Через три", - прозвучало в записі.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр України Олексій Гончарук нібито написав заяву про відставку після оприлюднення аудіозапису його розмови.

Однак пізніше в Кабінеті Міністрів України спростували інформацію про його звільнення, а аудіозаписи назвали фейком.