RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У мережу злили нову порцію компромату на Гончарука і членів Кабміну: аудіо

Після публікації в мережі аудіозапису розмови прем'єр-міністра Олексея Гончарука про ситуацію з економікою, з'явилася друга порція бесіди глави Кабміну з топ-чиновниками.

Аудіозапис опубліковано на YouTube.

У бесіді з прем'єром брали участь глава НБУ Яків Смолій, заступник голови НБУ Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступники голови Офісу президента Юлія Ковалів, Дмитро Сологуб та міністр економіки Тимофій Милованов. Пізніше Юлія Ковалів написала журналісту УП, що на записі не її голос. "На аудіо не я. На цій нараді мене не було", - заявила заступниця глави ОПУ.

На записі Гончарук каже про те, як вирішити проблему з кризою з економіці: "У нас в 4 кварталі просяде економічне зростання". Прем'єр зазначає, що на адресу влади будуть звучати звинувачення, що реформатори "ухандохали економіку". І у президента Зеленського в зв'язку з цим створюється відчуття, що ситуація неконтрольована.

"Ухандохали економіку. При господарниках було 4,6. І нічого нікому не доведеш. І ось це все створює у президента відчуття, що ситуація неконтрольована, ми не розуміємо, у нас немає планів. А у нас реально немає планів ... По бюджету я не розумію як правильно... рішення немає", - каже Гончарук.

"Ми не можемо намалювати економічну політику. У нас є цілі міністри для цього в міністерствах", - сказала Рожкова.

Чиновники в ході розмови намагаються придумати, як переконати громадян, що з економікою не все так погано.

"Хороша ідея... Взяти умовно схожу на нас країну. Ну, наприклад, є сильний потенціал в армії і припустимо якомусь важкому секторі. І подивитися як змінювалися економіки, і як зараз. Я не знаю там... Австралія" , - сказала Рожкова.

Як повідомляв "Апостроф", в оточенні Зеленського говорять про відставку Гончарука.