RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

В Україні запропонували різко знизити зарплати нардепам: опубліковано документ

У Верховній Раді України був поданий на розгляд законопроект про зниження зарплат народним депутатам до 9446 гривень.

Про це написав автор документа Олексій Гончаренко у себе на каналі в Telegram.

Він зазначив, що подібне рішення - платити депутатам зарплати в розмірі двох прожиткових мінімумів - скоротить витрати бюджету на депутатський корпус в 10 разів.

В якості мотивації для прийняття законопроекту Гончаренко назвав "зниження напруги в суспільстві" і перенаправлення бюджетних коштів на соціальний захист окремих верств населення.

"Пропоную встановити обмеження, щоб щомісячний оклад народного депутата становив суму в розмірі двох прожиткових мінімумів, а зарплата - в розмірі не більше двох мінімальних зарплат, встановлених на поточний рік. Це дозволить заощадити витрати бюджетних коштів, пов'язаних з оплатою праці нардепів і виконанням загальних депутатських повноважень, в 10 разів! Вважаю, що таке рішення може знизити напругу в суспільстві і зміцнити соціальний захист тих верств населення, які цього дійсно потребують", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр освіти і науки України Ганна Новосад заявила, що не задоволена розміром своєї зарплати в 36 тисяч гривень на місяць.