RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Укрзалізниці" знайшли в ЄС "лікаря": Гончарук зробив гучну заяву

"Укрзалізниця" співпрацюватиме з найбільшим залізничним оператором Німеччини -Deutsche Bahn, який і допоможе їй реформуватися.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Щойно Міністерство інфраструктури підписало «Меморандум про взаєморозуміння» із залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn. Цей альянс — це логічне продовження Плану реструктуризації Укрзалізниці, яке анонсував Президент Володимир Зеленський у вересні 2019 року. Упевнений, що застосування досвіду найбільш успішної європейської залізничної компанії підвищить ефективність та якість залізничних перевезень в Україні", - сказав Гончарук.

Додав, що одне із стратегічних питань міністерство для себе вже вирішило: "Укрзалізницю" не продаватимуть та не віддадуть в аренду. Таким чином, Україна повністю зберігає контроль над своїми залізними шляхами.

Як писав "Апостроф" раніше, пасажири та персонал, який обслуговує потяги, потребують захисту правоохоронців. Адже у вагонах поїздів почастішали випадки хуліганства, насилля та крадіжок. Днями провідникові потягу, який прямував у Івано-Франківськ, четверо чоловіків розбили обличчя.