RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Війна і гроші: про що говорив Зеленський на форумі в Давосі

Під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі президент України Володимир Зеленський заманював іноземних інвесторів персональним менеджером від уряду і податковими канікулами, а також повідомив, що знадобиться для закінчення війни на Донбасі.

Онлайн-трансляція виступу глави держави велася на сторінці ОПУ в Facebook

У своїй промові Зеленський відзначив позитивні зміни бізнес-клімату в Україні і пообіцяв тим, хто інвестує в Україну понад 100 млн доларів, персонального "опікуна" від уряду. За його словами, персональний менеджер Investment nanny буде володіти п'ятьма мовами і в режимі 24/7 вирішувати будь-яку проблему.

"Україна стає стабільним і передбачуваним ринком зі значними можливостями для того, щоб вести бізнес... Ми зараз підготували нову програму, яка буде називатися Investment nanny. Кожному інвестору великої компанії, яка приведе в Україну 100 млн доларів більше, ми забезпечимо окремий контракт з державою. Саме держава буде вас захищати", - запевняв український президент.

Зеленський також пообіцяв тим, хто готовий приєднатися до великої приватизації в Україні, надавати податкові канікули.

Ще однією привабливим моментом для бізнесу Володимир Зеленський вважає дешевшу, ніж в Європі вартість праці. "Сьогодні вигідно вкладати гроші в Україну, у нас талановиті і, поки, не дуже, скажімо так, я не хочу назвати українців cheap (дешеві - ред.), Але, поки, cheaper (дешевше - ред.), Ніж в Європі. Будь ласка, скористайтеся цим моментом", - зазначив він.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Україна бачить своє майбутнє в Європейському Союзі і в цьому прагненні знаходить підтримку інших держав.

Глава держави також заявив, що для завершення війни на Донбасі необхідно бажання всіх сторін, і висловив жаль, що українці продовжують гинути.

"Я впевнений, що якщо всі сторони захочуть припинити війну, вона припиниться завтра. Тому що Україна захищає свої землі, але ми в своєму мозку розуміємо, що ми готові її припинити сьогодні", - сказав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі президент України Володимир Зеленський зустрівся з директором-розпорядником МВФ Крісталіна Георгієва.