RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні анонсували масштабний ремонт доріг: коли і де почнеться

На презентації планів Укравтодору "Дороги UA 2020" прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв, що з 1 березня 2020 року в Україні почнеться масове будівництво доріг, пріоритетним буде напрямок на Дніпро.

Як повідомив прем'єр в своєму Telegram-каналі, з бюджету в цьому році на ремонт доріг державного значення виділено 86,5 мільярда гривень.

Метою уряду на 2020 рік є будівництво і ремонт рекордних 4000 км доріг. "Це або новий ремонт, або капітальний. Не ямковий", - підкреслив Гончарук.

Пріоритетним стане благоустрій автодороги Решетилівка-Дніпро, яку Олексій Гончарук назвав "флагманським проектом", спрямованим на те, щоб з'єднати першокласною дорогою Київ з Дніпром, а потім - з Маріуполем.

"Раніше українські дороги були символом корупції і ганьби. Щодня в країні стається понад 400 аварій, зокрема, через погані дороги та інфраструктуру. Щорічно Україна втрачала до 3-4% ВВП в результаті ДТП, перевитрати палива, зростання витрат на перевезення і ремонт транспорту . У найближчі 5 років дороги стануть символом росту і розвитку України! " - пообіцяв Гончарук.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі бурхливо обговорюють порівняння президентом України Володимиром Зеленським глави Кабміну Олексія Гончарука з машиною, у якій ще недостатній для заміни пробіг.