RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У скільки обійшовся візит Гончарука в Давос: названо суму

Витрати на поїздку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука на Економічний форум в Давосі склали 17 тисяч 912 гривень.

Про це йдеться в офіційній відповіді Секретаріату Кабінету міністрів України виданню "Апостроф".

"За інформацією Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів, витрати на забезпечення робочого візиту Прем'єр-міністра України А. Гончарука до Швейцарської конфедерації склали 17 912,13 гривень", - уточнили в Кабміні.

Також в секретаріаті уряду уточнили, що організацією візиту українських міністрів та інших учасників делегації України на економічний форум займався Офіс президента України. У той же час, наголошується, що кожен міністр сам приймав рішення щодо розпорядження коштами міністерства, які він міг витратити на дипломатичну поїздку.

У секретаріаті КМУ уточнили, що згідно із законодавством, не можуть надати інформацію щодо витрат на візит до швейцарського Давоса інших відомств.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Державне управління справами президента України Володимира Зеленського опублікувало документи по перерахуванню коштів на переліт глави держави на Всесвітній економічний форум в Давос, з них стало відомо, що лише на поїздку президент витратив 2,5 млн гривень.

Детальніше про участь української делегації у Всесвітньому економічному форумі читайте в матеріалі "Апострофа": Фабрика "фейлів": чому команда Зеленського зганьбилася в Давосі.