RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Проти Порошенка завели ще дві справи

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження проти п'ятого президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на УНН.

Так, провадження відкрито за двома статтями - про заволодіння держкоштами та відмивання грошових коштів.

"На виконання постанови слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 9 січня 2020 року у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення, викладені в заяві народних депутатів України, та розпочато досудові розслідування за ознаками кримінальних злочинів", - відзначили в Управлінні зовнішніх комунікацій НАБУ.

Злочини передбачені ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна - "Апостроф"), ч.3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом - "Апостроф") КК України.

Як повідомляв "Апостроф", 25 січня екс-президент України Петро Порошенко приїхав на допит в Державне бюро розслідувань (ДБР).