RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна знайшла союзника в боротьбі проти Росії в Чорному морі

Україна в особі Румунії знайшла прихильника в питанні посилення військово-морського співробітництва через зростання кількості загроз з боку Росії в Чорному морі.

Про це написав у своєму Telegram-каналі міністр оборони України Андрій Загороднюк, інформуючи про підсумки зустрічі з румунським колегою в Мюнхені.

"У рамках участі в Мюнхенській конференції з безпеки зустрівся з моїм колегою з Румунії - міністром національної оборони країни Ніколає-Іонелом Чуке. Обидві сторони стурбовані загрозливими діями Російської Федерації в Чорному морі і мілітаризацією окупованого Росією Кримського півострова. У зв'язку з цим запропонували нашим партнерам і сусідам посилити співпрацю по лінії військово-морських сил", - написав він.

Загороднюк уточнив, що обговорив з колегою можливість обміну інформацією про повітряну і морської ситуації в Чорному морі, щоб дієвіше реагувати на загальні загрози в регіоні. Крім того, планується розширення співпраці шляхом проведення спільних навчань і діяльності міжнародного інженерного батальйону "Тиса", який вже довів на практиці свою ефективність під час боротьби зі стихійними лихами в Карпатах.

"Сподіваємося також на підтримку румунською стороною наших прагнень приєднатися до програми партнерства розширених можливостей НАТО", - підсумував Загороднюк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Росія влаштувала велику блокаду в Чорному морі.

Також раніше стало відомо, що в кінці серпня 2019 року Росія готувала провокацію для українського флоту з метою перешкодити випробуванням нових українських ракетних комплексів.