RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Росія влаштувала велику блокаду в Чорному морі: мапа

Росія перекрила п'ять великих районів у Чорному морі, сумарна площа яких складає 118 570 квадратних кілометрів, що становить понад чверть загальної площі моря.

Як повідомляє "Український мілітарний портал", міжнародні приписи про перекриття були передані мореплавцям.
Зазначається, що перекриття було розпочате з 24 липня 2019 року.

При цьому, райони, перекриті Росією, фактично блокують судохідство звичними та рекомендованими міжнародними морськими шляхами до Болгарії, Грузії, Румунії та України.

Як зауважується, своєрідна блокада триватиме до 19 серпня. При цьому росіяни не вказують чіткої причини такого перекриття. У приписах лише зауважується, що частина ділянок несуть "небезпеку навігації та небезпеку плаванню". Також частина ділянок закрита для проведення заходів бойової підготовки.

При цьому видання зазначає, що Росія нездатна забезпечити фактичну блокаду усіх вказаних ділянок і не виключені випадки, коли якісь судна можуть опинитися у забороненому районі.

"Тому варто розглядати ці дії як черговий акт гібридної агресії на морі, тепер вже не тільки проти України, а й інших країн Чорноморського регіону", - вважають журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні, 25 липня, Україна затримала російський танкер, який був причетний до блокування та захоплення в полон українських моряків.