RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал з гучними звинуваченнями проти Єрмака: спливли прізвища фігурантів, фото

У ЗМІ встановили осіб на відео нібито про корупційні домовленості брата глави Офісу президента Дениса Єрмака.

Розслідування про це опублікували "Схеми".

Журналісти вказали, що народний депутат Гео Лерос передав їм 10 годин відеозаписів з домовленостями брата керівника ОПУ з кінця серпня до початку жовтня.

Так, на записах був упізнаний помічник Дениса Єрмака Сергій Шумський, який на одному з відео говорить "Я собі ось з цієї суми беру "трійку", Денису йде "п'ятірка", що може свідчити про корупцію. Також він говорив про створення так званого "українського бюро національного розвитку", куди за його словами можна "не парячись, людей заводити" за "благодійні внески". Слід зазначити, що таку організацію дійсно була зареєстровано 2 жовтня через Міністерство юстиції. Шумський також запевняв, що може забезпечити перемогу на тендері для однієї з будівельних компаній в обхід санкцій, які діють проти Ірану.

Журналісти впізнали оператора декількох відео - це Дмитро Штанько, власник кількох аграрних і фінансових компаній. Він нібито брав активну участь в переговорах щодо кандидатів на роль глав держпідприємств Національної академії аграрних наук.

Також на записах впізнали Руслана Комара-Чорного, який подавався на посаду голови Тернопільської ОДА, на відео він обговорює можливість отримання цієї посади з Денисом Єрмаком. Потім його кандидатуру відхилили. Та ж доля спіткала Анатолія Хмільковского - раніше він керував агентством з розвитку Черкаської обласної ради і подавався на роль заступника голови Одеської ОДА.

Денис Ермак

Руслан Комар-Черный

Анатолий Хмильковский

Дмитрий Щтанько

Сергей Шумский

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат з фракції "Слуга народу" Гео Лерос звинуватив брата керівника Офісу президента України Андрія Єрмака в тому, що він нібито "торгує" державними посадами, і опублікував відповідні відео.