RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Справжня катастрофа: в Україні описали плачевну ситуацію в оборонпромі

Станом на середу, 1 квітня, державний концерн "Укроборонпром" не отримав державне оборонне замовлення на 2020 рік.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці журналіст Юрій Бутусов.

"Катастрофічна ситуація в оборонпромі - бездіяльність влади знищує державні підприємства під час війни", - стверджує він у своєму пості.

За його словами, держава не оплачує підприємствам оборонпрому за вже поставлену продукцію - на сьогоднішній день борги перевищили 700 мільйонів гривень.

"Головний документ оборонного планування, як і раніше, не завершений. Само собою це не катастрофа, якщо держава виділяє фінансування в розрахунку закрити ці платежі за планом, але грошей не дають ні копійки. Не працює взаємодія взагалі - підприємствам не дають ні грошей, ні гарантій виплат , і "Укроборонпром" не може взяти кредити в банках, щоб перекрити дефіцит", - описує ситуацію Юрій Бутусов.

Журналіст стверджує, що держава, крім усього іншого, заборонила експорт за контрактами із зарубіжними покупцями. Уже виготовлену техніку не випускають під різними приводами закордон і не дають підприємствам заробити.

Як раніше повідомляв "Апостроф", чиновник з структур "Укроборонпрому" Єгор Москалець, за даними з відкритих джерел, більш ніж десять разів літав до Республіки Індонезія і уклав тільки один контракт на ремонт винищувачів.